Welcome to the Loaches Online Forum Archives, full of historical information on loaches and other freshwater tropical aquarium fish from 1998 to 2005. You may want to use the Search Engine to find what you're looking for, or browse the other archives: (Archive 1) (Archive 2) (Archive 3) (Archive 4) (Archive 5) (Archive 6)

Don't forget to visit the new Loach Forum when you're finished!

View Thread | Return to Index | Read Prev Msg | Read Next Msg

The Loach Forum Archives (3)

I'm back....with more questions....long

Posted By: Deb(Eastern Canada)
Date: Tuesday, 3 April 2001, at 4:29 p.m.

Hi Everyone. My PC has been in the shop on and off for the last 3 weeks, just when I really needed it. Anyway, my 3 small clowns got ich!
I treated them with Quick Cure at half dose and they seemed to be doing great, the white spots went away. After about 5 days the smallest one stopped eating and was hiding all the time. To shorten this up, he died about 7 days after I started the treatment. Then the other two started to act the same way. I checked the water, no ammonia and the ph was 7.2 . I had never tested for nitrate or nitrite, only learned about it when I found this board. I remembered reading a post about nitrite poisening so I bought 2 test kits. But I was too late. When I got home my other two clowns were dead. I was so angry at myself for not thinking of this earlier.
The numbers were:
ammonia 0, ph 7.2, nitrite 0.5, nitrate 110.
Am I correct in thinking that I messed up my cycle with the medication? Are these numbers high enough to have killed my clowns?
Could I have overdosed with the Quick Cure? I used a half dose every 3 days, doing a 25% water change every time. In total I dosed the tank 4 times.
So I would appreciate any feedback, as I don't want to ever do this to my fish again. I'm just not sure what actually killed them.
P.S. There are 4 kuhlis, 1 pleco and 3 danios in the tank , all seem to be fine.
TIA, Deb.

 

Messages In This Thread

View Thread | Return to Index | Read Prev Msg |